Οροι χρησης

Το www.paravalos.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης των προιόντων της εταιρείας ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, οδός Λεωφόρος Καραμανλή 69, Αχαρναί Αθήνα, Τ.Κ. 13671.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα www.paravalos.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

1.Όροι

Η ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη.

2. Πνευματικά δικαιώματα

Αυτή η ιστοσελίδα είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.paravalos.gr προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα www.paravalos.gr και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

3. Ασφάλεια


Η ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. χρησιμοποιεί στις σελίδες συναλλαγών και καταχώρησης προσωπικών δεδομένων πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL. Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας προστατεύονται από το σύστημα συναλλαγών της τράπεζας Eurobank .

4. Τρόποι πληρωμής

 • Πιστωτική κάρτα. Visa, Mastercard.
 • Χρεωστική Κάρτα
 • Προκαταβολή ή εξόφληση σε καταθετικό λογαριασμό της εταιρείας μας:
  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR6601100910000009144028470
  • EUROBANK: GR6202602730000940201060570
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR5201721490005149086478953
  • ALPHA BANK: GR 25014 01780178 002002 013820

Η επωνυμία της εταιρείας που εμφανίζεται στο λογαριασμό είναι ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής με e-mail στο rq@paravalos.gr. Με την λήψη του αντίγραφου της τραπεζικής εντολής πληρωμής, σας αποστέλλουμε την παραγγελία σας.

5. Τρόποι και έξοδα Αποστολής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας μας εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Η χρέωση μεταφορικών προκύπτει κατόπιν συνεννόησης με το κατάστημά μας

Για παραδόσεις εκτός Νομού Αττικής η παράδοση μέχρι το αντίστοιχο πρακτορείο μεταφορών είναι δωρεάν από την εταιρεία μας και το κόστος μεταφοράς υπολογίζεται από το μέγεθος της παραγγελίας και τον τόπο προορισμού.

Εαν επιθυμείτε να παραλάβετε εσείς την παραγγελία σας από την εταιρεία μας τότε υπάρχει δυνατότητα παραλαβής παραγγελιών από την αποθήκη μας στις Αχαρνές κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

H παράδοση των εμπορευμάτων γίνεται επι του πεζοδρομίου. Οποιοδήποτε άλλο σημείο υπόδειξης του πελάτη επιβαρύνει τον ίδιο.

6. Χρόνος παράδοσης:

Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων είναι είναι σε 24 ώρες εφόσον η παραγγελία εισαχθεί στο e-shop μέχρι τις 14:00 μμ και ισχύει για αποστολές σε όλη την Ελλάδα εκτός από τα νησιά και απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση από 24 εως 48 ώρες.

7. Ακύρωση Παραγγελίας

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις :
Μόνο όταν η παραγγελία δεν έχει τιμολογηθεί και σταλεί. Για να γίνει ακύρωση της παραγγελίας θα πρέπει να είναι σε κατάσταση Αναμονής ή Επιβεβαίωσης στο λογαριασμό σας. Σε αυτή την περίπτωση για ακύρωση της παραγγελίας καλέστε στο 210-2461228. Αν η παραγγελία είναι σε κατάσταση Εστάλη τότε δεν μπορεί να γίνει ακύρωση.

8. Αλλαγές Τιμών

Η τιμή κάθε προϊόντος θα είναι αυτή που ορίζεται ανά πάσα στιγμή στην ιστοσελίδα μας, εκτός από τις περιπτώσεις προφανούς σφάλματος. Φροντίζουμε πάντοτε να διασφαλίζουμε ότι όλες οι τιμές στην ιστοσελίδα είναι ακριβείς, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν σφάλματα. Εάν διαπιστώσουμε κάποιο λάθος στην τιμή οποιουδήποτε προϊόντος έχετε παραγγείλει, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν και θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσετε εκ νέου την παραγγελία στη διορθωμένη σωστή τιμή ή να την ακυρώσετε. Εάν είναι αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, θα θεωρήσουμε ότι η παραγγελία σας έχει ακυρωθεί και θα σας επιστρέψουμε στο ακέραιο κάθε ποσό που έχετε πληρώσει. Δεν υποχρεούμαστε να σας προμηθεύσουμε κανένα προϊόν στη λανθασμένη χαμηλότερη τιμή (ακόμα και αν σας έχουμε στείλει την Επιβεβαίωση Αποστολής), στην περίπτωση που το σφάλμα στην τιμή είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο και μπορεί ευλόγως να αναγνωριστεί από εσάς ως λανθασμένη τιμή. Οι τιμές στην ιστοσελίδα μας περιλαμβάνουν Φ.Π.Α αλλά όχι τα έξοδα αποστολής, τα οποία προστίθενται στη συνολική τιμή.

9. Μη παραλαβή Παραγγελίας

Σε περίπτωση που παραγγείλετε ένα προϊόν και δεν γίνει παραλαβή της παραγγελίας λόγω απουσίας του παραλήπτη τότε χρεώνεστε τα έξοδα απόστολής της παραγγελίας και θα πρέπει να καταχωρήσετε νέα παραγγελία για να παραλάβετε τα προϊόντα σας.

10. Ελαττωματικά προϊόντα

Αν παραλάβετε προϊόν το οποίο είναι ελλατωματικό τότε πρέπει να επικοινωνήσετε στο 210/2461228. Θα πρέπει να μας στείλετε το ελαττωματικό προϊόν στην Έδρα μας Λεωφόρος Καραμανλή 69, Αχαρνές . Εφόσον επιβεβαιωθεί η ελαττωματικότητα του προϊόντος, εμείς θα αντικαταστήσουμε δωρεάν το συγκεκριμένο προϊόν σε χρόνο αντίστοιχο της διαθεσίμοτητας του προϊόντος.

11. Καταχώρηση Παραγγελίας από κλεμμένη πιστωτική κάρτα

Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας εκτελούνται μέσα από ιστοσελίδα της Eurobank η οποία διαθέτει τα πιο σύγχρονα πιστοποιητικά ασφαλείας συναλλαγών. H ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κατά την παραγγελία ούτε αυτά ζητούνται κατά την εγγραφή σας στο ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.. Σε περίπτωση που γίνει αγορά προϊόντων με πιστωτική κάρτα ανήκει σε εσάς αλλά έχει κλαπεί, η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει για την χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.

12. ΦΠΑ

Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν 24% ΦΠΑ. Η προσαρμογή των τιμών για περιοχές με μειωμένο ΦΠΑ (16%) γίνεται μονο μετα απο επικοινωνία με το κατάστημα μας στο τηλέφωνο 210-2461228.

NΟΜΟΣ 2859
Aρθρο 21
Συντελεστές. Υπολογισμός του φόρου προστιθεμένης αξίας (Φ.Π.Α)
4. Για τα νησιά όπου οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:
α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,
β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,
γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,
δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.
Η πιό πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο όλα τα είδη που αποστέλονται στα παραπάνω νησιά χρέωνονται με ΦΠΑ 16% αντί για 24% όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Φυσικά πρόσωπα (Πελάτες Λιανικής) πληρώνουν πάντα 24% ΦΠΑ ανεξαρτήτως περιοχής.

Επίσης τα μεταφορικά (έξοδα αποστολής) χρεώνονται πάντα με 24% ΦΠΑ ανέξαρτήτως περιοχής προορισμού των προϊόντων για τα οποία γίνεται η χρέωση των μεταφορικών, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα.

13. Υπαναχώρηση/ Ακύρωση /Επιστροφή Παραγγελίας 

Ο πελάτης μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ανά πάσα στιγμή ολόκληρη ή και μέρος της παραγγελίας του χωρίς καμία χρέωση αν και εφόσον η παραγγελία του δεν έχει αποσταλεί. Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί θα επιβαρυνθεί μόνο με τα αντίστοιχα έξοδα αποστολής. Οφείλει δε να επιστρέψει  τα προϊόντα μας εντός δέκα εργάσιμων ημερών συνοδευμένα με το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης, άθικτα, αμεταχείριστα και χωρίς να έχει ανοιχθεί η αρχική τους συσκευασία.

Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία μας  δύναται να μην αποδεχτεί την ακύρωση της παραγγελίας

Επίσης διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των προϊόντων μας στις ακόλουθες περιπτώσεις

 • Αποστολή από την εταιρεία μας  λανθασμένου κωδικού προϊόντος,
 • Παραλαβή από τον πελάτη κατεστραμμένου προϊόντος λόγω κακής συσκευασίας.

Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία μας  οφείλει την αντικατάσταση του προϊόντος  με κόστος που επιβαρύνει την εταιρεία μας

Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις ο πελάτης οφείλει  να επιστρέψει  τα προϊόντα μας εντός δέκα εργάσιμων ημερών συνοδευμένα με το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης, άθικτα, αμεταχείριστα και χωρίς να έχει ανοιχθεί η αρχική τους συσκευασία.

Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία μας  δύναται να μην αποδεχτεί την ακύρωση της παραγγελίας

 

14. Εγγύηση  

Λεπτομέρειες για την εγγύηση κάθε προϊόντος  μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη συνοπτική περιγραφή του. Η εγγύηση δεν θα καλύπτεται σε περιπτώσεις μη ορθής χρήσης ή και κακού χειρισμού του προϊόντος.